Web Analytics Made Easy - Statcounter

صف های طولانی و توزیع گوشت منجد و حتی گرم دولتی چند وقتی است به یک چالش بزرگ تبدیل شده و این اقدام که قرار بود کمکی باشد برای مردمی که توان خرید گوشت با قیمت بالا را ندارند اکنون دست کمی از یک ناهنجاری ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک،  علاوه بر معضلاتی که در داخل وجود دارد این موضوع سوژه ای برای رسانه های خارجی شده تا با پرداختن مغرضانه به آن دولت و حکومت را زیر سوال ببرند، در حالیکه این معضل که مدتی است در همه استان های کشور و همچنین البرز به وجود آمده ریشه در فرهنگ ما دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدای بروز این مشکل انگشت اتهام به سوی مسئولان پشتیبانی و توزیع و همچنین نظارتی اشاره رفت، در حالی که مسئولان این نهادها اعلام می کردند توزیع گوشت بدون نقص انجام می شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

اما هر روز این صف ها طولانی تر و با وجود توزیع هر روزه اما نارضایتی مردم به گوش می رسید که گوشت به آنها نرسیده و پس از ساعت ها معطلی دست خالی مانده اند.

البته در این بین برخی روزها هم به دلایلی توزیع گوشت انجام نمی شد اما عدم توزیع آن با یک یا دو روز اختلال تاثیر چندانی در این روند نداشت. در نهایت با بررسی ها مشخص شد مشکل اصلی شغلی است که به گفته برخی مسئولان ایجاد شده تا عده ای هر روز در این صف ها بایستند و گوشتی را که سهم مردم کم توان و از جنس خودشان است خریداری و با قیمتی مابین نرخ دولتی و آزاد گوشت به رستوران داران بفروشند.

 

توضیحات یک فروشنده گوشت منجمد در کرج

 

یکی از فروشندگان گوشت منجمد در کرج می گوید: روزهای اول توزیع گوشت مشکلی وجود نداشت و در هر منطقه گوشتی که برایمان می آمد جوابگوی مردمی بود که مراجعه می کردند و در نهایت صفی کوتاه تشکیل می شد که در زمان کمی هم همه افراد در صف موفق به گرفتن گوشت می شدند.

«حسین احمدی» می افزاید: بعد از مدتی در یک روز برخی افراد 2 مرتبه هم در صف ایستاده و گوشت می خریدند. تا اینکه حضور این افراد در صف های هر روز تثبیت شد.

احمدی با بیان اینکه مگر هر خانوار در ماه چند کیلو گوشت مصرف می کند می گوید: برای پرمصرف ترین خانواده ها هم 2 یا 3 بار تهیه این گوشت منجمد که بین 4 تا6 کیلو می شود جوابگوست.

این فروشنده گوشت می افزاید: اوایل که هر روز و گاهی هم در توزیع صبح و هم بعدازظهر چهره های تکراری را می دیدم اعتراض می کردم اما نتیجه ای نداشت و این افراد که راهش را هم بلد بودند با داد و بیداد و برهم زدن نظم به خواست خود می رسیدند. اینها بیشتر افراد مسن، بیکار یا بازنشسته بودند که گوشت را خریداری و به رستوران ها می فروشند.

 

 

مصرف گوشتمان به یک چهارم رسیده است

 

یکی از شهروندان کرج نیز با بیان اینکه برای تهیه گوشت منجمد تاکنون 4 بار در صف ایستاده اما نتوانسته گوشت بگیرد می گوید: صف ها همیشه طولانی است و وقتی در یک صف حدود 300 نفر هستند به 200نفر بیشتر نمی رسد و مابقی افراد باید دست خالی برگردند.

«سیما فاضلی» می افزاید: قیمت گوشت در قصابی ها خیلی گران است و ما توان خرید همیشگی گوشت 100هزار تومانی را نداریم، هر بار هم که خواستم گوشت منجمد خریداری کنم موفق نشدم. ایستادن در صف آدم بیکار می خواهد که من به دلیل مشغله هایی که دارم فرصت ندارم تا از ساعت 5 صبح تا 12 برای 2 کیلو گوشت در صف بایستم.

فاضلی می گوید: توان خریدمان کم شده و در نتیجه مصرف گوشتمان به یک چهارم در ماه رسیده و سعی می کنم بیشتر از سویا و مرغ استفاده کنم.

فاضلی می افزاید: گذشته از این مسائل چند روز است در بازار روز محله ما گوشت اصلا توزیع نمی شود. با این شرایط بعید نیست به کل توزیع آن حذف شود.

 

تفاوت قیمت گوشت گرم و منجمد دلیل صف های طولانی است

دادستان کرج تفاوت قیمت گوشت گرم و منجمد را دلیل صف های طولانی و مشکلات موجود در زمینه توزیع گوشت عنوان کرده و می گوید: مردم برای خریداری گوشت منجمد به این بازارها مراجعه می کنند در حالیکه اگر تفاوت قیمت زیاد نباشد از مراکز دیگر گوشت مورد نیاز خود را خریداری می کنند.

«حاجی رضا شاکرمی» می افزاید: مشکلاتی در توزیع گوشت و مرغ وجود دارد که آنها را انعکاس دادیم و باید نظارت ها در این زمینه بیشتر و توزیع با روند منظم تری انجام شود.

شاکرمی با تایید اینکه برخی رستوران دارها گوشت مورد نیاز خود را از گوشت های منجمد دولتی تهیه می کنند می گوید: نمی توان مانع خرید آنها که اعلام نیاز می کنند شد و برای حل این موضوع تنها راه، نزدیک شدن قیمت گوشت گرم و منجمد است تا ایستادن در صف برای تهیه گوشت منجمد سودی نداشته و منجر به این معضلات نشود.

 

 

ساماندهی توزیع و عرضه گوشت به یک سامانه نیاز دارد

 

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی البرز اظهار می کند: از ابتدای توزیع گوشت برای تنظیم بازار همه مراحل توزیع با درنظر گرفتن میزان نیاز هر منطقه انجام می شد و در این مسیر نهادهای نظارتی مانند صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات و اصناف هم در کنار جهاد نظارت خود را داشتند.

 

«سیدهاشم هاشمی» می افزاید: با توجه به اینکه زمان توزیع گوشت در مراکز مختلف مشخص بود، با آگاهی از این موضوع برخی رستوران داران چند نفر را برای گرفتن گوشت به این مراکز توزیع می فرستادند تا از آن در رستوران خود استفاده کنند.

 

هاشمی نژاد با بیان اینکه توزیع گوشت به مراکز عرضه به طور مستقیم توسط جهاد انجام نمی شود و جهاد ضابط قضایی نیست می افزاید: نظارت‌ها در توزیع گوشت باید بیشتر از قبل شود تا باعث انحراف و سودجویی نشود اما در کل برای ساماندهی و اجرای بی نقص این فرآیند نیازمند یک سامانه است که با اتصال همه دستگاه های متولی به هم بتوان مانع این سودجویی و مشکلات شد.

 

 

چند رستوران متخلف به تعزیرات معرفی شدند

 

مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز می گوید: معاونت بازرسی سازمان صمت با طرح ویژه نوروز ۹٨ از اول بهمن بصورت ویژه نظارت خود را بر بازار آغاز کرده و نه تنها در کرج بلکه در دیگر شهرستان های استان هم گشت های ویژه بازرسی در دو شیفت در حال نظارت هستند.

«جهانگیر شاهمرادی» می افزاید: در نظارت های انجام شده در زمینه توزیع گوشت هم تاکنون چند رستوران متخلف که اقدام به خرید و انبار گوشت تنظیم بازاری کرده بودند جریمه و به تعزیرات حکومتی معرفی شدند. همه گوشت های مذکور نیز وارد شبکه توزیع شده است.

شاهمرادی می گوید: اکنون در کرج و دیگر شهرستانها، در نمایشگاههای بهاره گوشت گوساله، گوسفندی و مرغ منجمد تنظیم بازاری در حال توزیع است واین رویه در فروشگاه های زنجیره ای هم اجرا می شود.

 

 

خدیجه ستارزاده

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۲۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟

فرارو- متقاضیان وام ازدواج از اول سال تا روز دهم اردیبهشت موفق شده‌اند چهار هزار میلیارد تومان وام بگیرند اگر پرداخت‌ها براساس اولویت به متقاضیانی که از پارسال چشم انتظار بودند، انجام شده باشد، هنوز حدود ۱۳۶ هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج قرار دارند و دولت به‌همین دلیل بار دیگر به بانک‌ها اولتیماتوم داده

به گزارش فرارو، از آنجایی‌که مبلغ وام به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده، خیلی‌ها حتی به شوخی هم شده از ازدواج صوری صحبت می‌کنند تا شاید بخشی از نیاز‌های خود را از این طریق برآورده کنند. اما این موضوع برای بانک‌ها شوخی‌بردار نیست و آن‌ها نه تمایلی از خود برای پرداخت این تسهیلات تکلیفی نشان می‌دهند و نه ظاهرا توان آن را دارند و به نوعی آن را یک ماموریت غیرممکن برای خود می‌دانند. حالا در چنین شرایطی معلوم نیست دولت با ابزار دستوری دیگری به سراغ بانک‌ها خواهد رفت و یا اینکه با توجه به افزایش مبلغ وام ازدواج باید منتظر طولانی‌تر شدن صف دریافت‌کنندگان وام باشیم.

اولتیماتوم دولت: روایت اول

تیرماه ۱۴۰۲ بود که رئیس جمهوری در نامه‌ای که به رئیس کل بانک مرکزی نوشت به او دستور داد که صف وام ازدواج تا پایان تابستان همان سال به صفر برسد.

حالا ابراهیم رئیسی بار دیگر از بانک‌ها خواسته تا پرداخت وام ازدواج را در کنار دیگر تسهیلات در دستور کار و در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

معمولا پشت‌بند دستورات اکید رئیس جمهوری برای پرداخت وام ازدواج و تسهیل شرایط جوانان، بانک مرکزی نیز دست به کار می‌شود و شروع به صدور ابلاغیه‌ها و بخشنامه‌های متعدد برای اجرای این خواسته دولت می‌کند.

جذابیت وام برای مردم: روایت دوم

از سوی دیگر، سود ناچیز این وام در مقایسه با تورم و البته دوره بازپرداخت طولانی آن بسیاری را ترغیب می‌کند که حتی برای به دست آوردن آن تن به ازدواج صوری بدهند، یا ماجرای بازار داغ خریدوفروش وام ازدواج هم که هر ساله داغ و ورد زبان همه است. کافی است برای ساعتی کوتاه در یکی از خیابان‌های شهر پرسه بزنید، آگهی‌های خریدوفروش چسبیده به دیوار یا افتاده روی زمین بار‌ها به چشم می‌خورند.

اما همواره گلایه‌هایی از شرایط دریافت وام ازدواج در سطح جامعه شنیده می‌شود. مریم که به تازگی ازدواج کرده، به فرارو می‌گوید هرچقدر برای ثبت نام وام ازدواج تلاش می‌کنم، به نتیجه نمی‌رسم و هیچ بانکی اعتبار ندارد. مریم با صدایی لرزان که نشان از فشار‌های اقتصادی وارد شده به او برای تامین ضروریات زندگی است، می‌پرسد: «مگه این وام در اولویت نبود؟».

عده‌ای هم در فضای مجازی توصیه‌هایی دارند؛ اینکه باید بانک پرداخت‌کننده وام به درستی انتخاب شود و یا باید به بانکی سر زد که حداقل یکی از کارمندان آن آشنا باشند.

نارضایتی بانک‌ها: روایت سوم

اما ظاهرا بانک‌ها تمایلی به پرداخت وام ازدواج ندارند. سود پایین این تسهیلات تکلیفی درآمد ناچیزی را برای آن‌ها به دنبال دارد و دیگر اینکه به آن‌ها امکان اعتبارسنجی و دریافت تضامین کافی برای اعطای وام را نمی‌دهد. هرچند که دولت سخت‌گیری بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج را غیرضروری می‌داند.

آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج

هرچند دولت و بانک مرکزی یک‌صدا می‌خواهند که وام ازدواج هر چه سریع‌تر به دست متقاضیان برسد، اما آنطور که انتظار می‌رفت و داده‌ها نشان می‌دهند صف وام ازدواج در پایان تابستان سال قبل جمع نشد و حالا آخرین آمار‌ها حکایت از این دارند که صف وام ازدواج ۱۴۹ هزار نفری شده است. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم ۱۴۹ هزار و ۱۵۱ نفر در انتظار دریافت وام هستند.

اما طولانی‌ترین وام در مقابل کدام بانک تشکیل شده؟ بانک صادرات فعلا طولانی‌ترین صف وام را دارد. متقاضیان به بیش از ۳۳ هزار نفر می‌رسند. بعد از بانک صادرات هم، واجدان شرایط موفق به دریافت وام خود از بانک ملی و بانک مسکن نشده‌اند.

اما امسال چقدر وام به دست زوج‌های جوان رسیده است؟ آنگونه که آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد از ابتدای امسال تا دهم اردیبهشت ماه در مجموع ۵.۶۳۸ همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است. در این بین سهم وام ازدواج ۴.۰۸۴ همت بوده است که نشان از رشد ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

سرنوشت وام ازدواج در سال ۱۴۰۳ چه می‌شود؟

هرچند آمار‌ها به ما می‌گویند که تعداد افرادی که در صف وام ازدواج قرار دارند، کمتر شده‌اند، اما مبلغ جدید وام در سال ۱۴۰۳ شرایط را کمی پیچیده می‌کند.

قانون بودجه تعیین کرده که مبلغ وام ازدواج در سال جاری برای پسرانی که زیر ۲۵ سال و دخترانی که زیر ۲۳ سال هستند ۳۵۰ میلیون تومان است. به مابقی ۳۰۰ میلیون تومان می‌رسد. این یعنی رقم وام ازدواج به ترتیب ۵۹ درصد و ۶۷ درصد رشد داشته‌. از آنجایی‌که برای این مبالغ، منبع مشخصی تعریف نشده است، نگرانی‌ها از سرپیچی احتمالی بانک‌ها و در نتیجه طولانی شدن صف وام ازدواج بالا گرفته است.

حالا باید منتظر ماند و دید عکس‌العمل بانک‌ها در مقابل اولتیماتوم جدید دولت چیست؟ آیا امسال قادر به پرداخت این وام هستند یا شرایط به گونه دیگری پیش می‌رود و آن‌ها از این دستور جدید سرپیچی خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • هشتیمن جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران‌ زمین در یاسوج برپا می شود
  • بُن‌ پاشی در نمایشگاه کتاب؟ +توضیحات رئیس نمایشگاه کتاب
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • نفرات برتر جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار معرفی شدند
  • شناسايي باشگاه ورزشي متخلف در يزد
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟